Skip to content

Stift Enkeltmandsvirksomhed

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed er en virksomhed med kun en ejer – og det er også ejeren alene, der hæfter for eventuel gæld i virksomheden. Det er en privatejet virksomhedsform.

Det er ikke et selskab, og derfor ikke en selskabsform.

Det er en form for virksomhed som ikke stiller krav til kapital hos ejer, og derfor er det en virksomhedsform, som er forholdsvis nemt at oprette.

En enkeltmandsvirksomhed bliver anset for at være den enkleste form for virksomhed at oprette, og det er derfor populært for iværksættere og start ups, at starte ud som netop en enkeltmandsvirksomhed.

Man kan hurtigt oprette en enkeltmandsvirksomhed.

Krav til enkeltmandsvirksomhed

Der er intet krav til kapital, når man starter en enkeltmandsvirksomhed og du kan ansætte medarbejdere i din enkeltmandsvirksomhed, men der er intet krav til, hverken direktion eller bestyrelse.

Der er ingen krav til momsregistrering, medmindre du overstiger 50.000 kr. i omsætning i løbet af 12 måneder.

Hvis du momsregistrerer din virksomhed fra den første dag, så får du et CVR-nummer. Du vælger helt selv, hvordan du vil udføre dit regnskab. 

I en enkeltmandsvirksomhed skal man forholde sig til tre forskellige skatteordninger: Virksomhedsordningen, personskatteordningen og kapitalafkastordningen. Du falder automatisk ind under personskatteordningen, medmindre du ikke ændrer det, og det er også denne der som regel er enklest at forholde sig til. 

Man må ikke stifte en enkeltmandsvirksomhed, hvis man er på en offentlig understøttelse eller er på kontanthjælp. I så fald skal man have en særlig tilladelse for at få lov til at oprette en virksomhed. SU er ikke omfattet af denne regel. 

Fordele & ulemper ved enkeltmandsvirksomhed

Hvis du er på jagt efter en måde at stifte en virksomhed på, der indebærer de laveste omkostninger for stiftelse, så er EMV formelt set, det du skal vælge.

Der er nemlig ikke krav til kapital, når man skal stifte virksomheden. 

Der er heller ikke krav til revidering, eller at man skal udarbejde et årsregnskab, og det er en klar fordel, hvis man vælger at stifte en enkeltmandsvirksomhed. 

Den største ulempe ved et EMV er, at ejer personligt hæfter for eventuel gæld i selskabet.

Det skal man være opmærksom på, når man stifter et EMV.

Hvis man vil beskytte personlige værdier, skal man i stedet overveje et ApS. Et eventuelt underskud i din virksomhed, kan dog trækkes fra din personlige indkomstskat. 

Stift Enkeltmandsvirksomhed

Fra kun 1.295,- m. alt inkl.
Tilbud
1

Anytime Access

Praesent porttitor, nulla vitae posuere iaculis, arcu nisl dignissim dolor, a pretium mi sem ut ipsum. Fusce fermentum.

2

Add-ons Compatibility

Praesent porttitor, nulla vitae posuere iaculis, arcu nisl dignissim dolor, a pretium mi sem ut ipsum. Fusce 

3

Reduced IT Costs

Praesent porttitor, nulla vitae posuere iaculis, arcu nisl dignissim dolor, a pretium mi sem ut ipsum. Fusce fermentum.

4

Multi-user Collaboration

Praesent porttitor, nulla vitae posuere iaculis, arcu nisl dignissim dolor, a pretium mi sem ut ipsum. Fusce