Skip to content

Tegningsregel

Tegningsregel

En tegningsregel, er en regel i selskabets vedtægter, der bestemmer hvilke personer i selskabet, der kan indgå bindende aftaler på vegne af selskabet.

Hvis man er den eller de personer, der kan indgå aftaler på selskabets vegne, er man såkaldt tegningsberettiget.

Det er dermed ikke sagt, at det er disse personer, der nødvendigvis skal underskrive alle aftaler.

De fleste medarbejdere i virksomheden vil have det man kalder stillingsfuldmagt, og kan derfor underskrive enkelte aftaler uden tegningsberettigelse,

Hvis man er tegningsberettiget i et selskab, er der ingen begrænsninger på, hvilke aftaler man kan indgå på selskabets vegne.

Regler for ændring af tegningsregel 

Det kan i enkelte tilfælde blive nødvendigt at ændre i, hvem der kan handle på selskabets vegne, og så skal man ændre i tegningsreglen.

Hvis man vil ændre i tegningsreglen, skal man som regel ændre i vedtægterne. Det er faktisk ikke en regel, at tegningsreglen skal stå i selskabets vedtægter, men det er anbefalet at indbefatte dette i vedtægterne.

Det vil også sige, at hvis der ikke står noget om tegningsregel i vedtægterne, så kan ledelsesmedlemmer indgå aftaler på vegne af selskabet. 

Man kan i princippet selv vælge, hvordan reglen skal se ud.

Hvis man eksempelvis ønsker, at der skal flere personer til for at binde en aftale, så skal man sørge for at oprette en tegningsregel, der omfatter dette.

Når man skal ændre tegningsreglen i vedtægterne, skal det fremgå i et beslutningsreferat, der skal indberettes til Erhvervsstyrelsen sammen med ændringen.