Skip to content

Bogholderi

Digitalt Bogholderi For Alle Virksomheder

Virksomhedens økonomi er en afgørende faktor i mange virksomheder (alle virksomheder), og derfor er det også vigtigt at sikre føre regnskab korrekt.

Bogføring går ud på systematisk at registrere alle transaktioner i et selskab eller en virksomhed.

Dette kan være en forholdsvis omfattende opgave, hvor man har brug for en revisor eller regnskabsfører, der holder orden på bogholderiet.

Det sikrer, at alle regler bliver overholdt, og at du får et korrekt udarbejdet regnskab, som du kan stole på. Når du benytter dig af professionelt bogholderi, eliminerer du den usikkerhed, der ofte følger med, at selv udarbejde sit regnskab.

Selv for en lille virksomhed eller et lille selskab, er det en nødvendighed at få hjælp, så man kan frigive værdifuld tid til andre opgaver. Derfor har mange virksomheder valgt at outsource bogføringen til et eksternt bogholderi, der kan bogføre alle finansielle transaktioner (bilag mm.) og holde styr på virksomhedens økonomi. 

Krav til bogføring 

Der er selvfølgelig en del lovkrav knyttet til bogholderi og bogføring.

Der er for eksempel et krav til, at man ikke må bortskaffe eller destruere regnskabsmateriale.

Virksomheden skal derudover opbevare regnskabsmaterialet i fem år, og det skal opbevares i Danmark. Mange har dette opbevaret hos bogholderen og i skyen.

Hvis man ønsker at opbevare materialet i et andet land end Danmark, skal man søge om særlig tilladelse.

Alt bilagsmateriale

Alle bilag og alt bilagsmateriale skal opbevares i fem år fra udgangen af regnskabsåret.

Kontokik til erhvervskonto

Med kontokik, kan man nemt indlæse kontoudtog til bankafstemning i et regnskabsprogram som E-conomic.

Adgang til SKAT

For at bogholderiet skal kunne gennemføre dine regnskaber og opgaverne for alle bilagene, moms og årsregnskabet, så kræves der adgang til SKAT, så man får indsigt i selskabet eller virksomhedens skatteoplysninger.

Adgang til bogføringsprogram

Der findes mange eksempler på bogføringsprogram, eller regnskabsprogram, som man kan benytte sig af.

En mulighed er det program, der hedder E-conomic.

Et bogføringsprogram sørger for at alle data bliver registreret korrekt og så oversigtligt som mulig. Med andre ord, hjælper e-conomic dig med bogføringen af alle posteringer i din forretning. Din regnskabsafdeling og bogholdere klarer alt fakturering effektivt og regnskabet bliver lavet korrekt i samarbejde med regnskabsprogrammer som e-conomic. De fleste revisorer og eksperter foretrækker e-conomic til samarbejdet med din forretning.